My photo
alostar, Malaysia
nursyazana ahmad shauki was born on 6february92.. faithful towards your near and dear ones..

Saturday, December 31, 2011

bisikan chenta.. errk!

fuh! fuh! berhabukkkk dah beloggg nana nih
eheeeemmm.. lamanya tak update kat sini, bukan apa segan da nk tulis2 ni, eerr bukan segan tapi MALAS.. HAHA! fakta tu weyh.. 
oke harini da masok 31Dec2011, kiranya esok dh tukar angka la kan
herrmmm so i will miss u 2011 (':

banyak sangat memory 2011 ni, drpd suka hingga la ke duka
then bila nk msok tahun bru ja mesti orang akan tnya celeb kat mana, haihh nana pun tak taw nak jawab apa last2 nana jwb "smbut depan tv" haha deal kan?

oke, dah lari tajuk da nih, sbnarnya nana nk cerita pasal chenta
nana dgn si dia nih kalau tak jumpa, juz kontek mlalui fone mesti mcm anjing dgn kucing bgaduh ja kja, masing2 tunjuk ego, tapi kan kemarin si dia ajak ngedate, smbil teman dia beli brg rumah dia

so nana pun on jela stelah skian lama tak jumpa, asyik btekak dlm fone ja
nana pegi amek dia, sbb keta dia da hancur kes eksiden rituh
then dia da pesan dia tak nak drive coz still fobia 
ok takpa nana faham
so nana pun g la amek dia
kami g tesco ja, makan2 then beli brg rumah dia

haha yang bestnya beli tv tuh yang tak tahan tuh,sampai dia cakap da macam laki bini da
hahaa siyesly nana suka time shopink ngan dia, nk taw knapa, sebab time tuh la bisikan cinta muncul... ahaks!

si dia ni romantik sangat bila face to face <3
kalau time tengah khusyuk dok shopink kan tetiba ja mesti dia mai blakang nana and bisik dekat telinga "bie CINTA sayang" berderau darah nana bila dengar perkataan tuh,tapi nana hanya mampu senyum  tersipu malu.. and stelah skian lama tak dengar, tadi baru dapat dengar balek, mungkin tuh adalah bisikan terakhir buat 2011 nie.. 
ya Allah, hanya tuhan ja yang tawu apa yang nana rasa, gembira, teruja, bahagia smuanya ada! nana tak dapat membalas dengan kata-kata, hanya hati nana dapat membalasnya.. 
nana bersyukur sangat dapat seorang teman lelaki mcm dia
dia lah sahabat,hero,cikgu kaunseling and mcm2 lg larh! 
bangga ku dapat memilikimu.. auwww~! hehee

kbye chenta!






Friday, August 26, 2011

miss last ramadhan ^.^

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan
ahuum!
lambatnya nana wish,da nk dkt syawal da kot
huuu,mklumlaa bz dgn stdy
haa ni bru la free sket coz dpt cti raya
taun ni nana bnyk smbut ramadhan dekat
merbok tercinta! ;D
haha so dkt rumh blh kira dgn jari la bpa kali brbuka kt sni
so bla byk hbiskn msa dkt merbok nih msti la brbuka dgn rumate, mmbe n kdg2 tuh sorg2
hurmmm sayu weyh brbuka sorg2, tp lama2 dh terbiasa (:
so bila duduk sorg2 tringat la rmadhan yg lepas
rmadhan lps nana wt partime..heee
drpd tnm anggur je kt rumh bek wt partime kn
so mmbe a.k.a jiran sblh offer wt partime ngn akak dy
akak dy dpt offer wt exhbition utk raya kt krgkraft slama smggu
so kmi pon g la stay kt sri putramas condo, jln kuching rumh akak mmbe a.k.a along
nk taw pe yg kmi wat? heee kmi wat kuih bahulu
drpd taktaw apa sal kuih tuh, tros jd taw :P
haha kantoii la tak reti msak
sblh kmi tuh geng2 sarawak, dorg wt kek lapis srwk
hoooo dh la smua tuh laki, amek msa lma kot nk wt sbji kek tuh
mmg byk sbar jgak la dorg, dgn puasa lg kn..
hoooo mmg tabik arhh
eheemmm..so kmi pn mkin rpt dgn abg2 tuh
once upon a time, nana pkai ksut yg hmpir nzak n mmg nk tcabut dh pn
huhuu dh taw ksut nk tcabut, gagah pkai lg
so bla dk wt kja kt krgkraft, skali tcabut daaaaaa
hadoiiiii malu kot, abg2 srwk tuh tgk
then, tba2 adala sorg abg tuh
wahhh hero mai slamtkn
eheeeemmm~!
dy mintak ksut nana yg tcabut tuh
ya allah, dh la lasam ksut tuh
slamber ja dy amek then pbaik ksut nana
terkilan gilaa kot
kalo laki lain msti sroh g bli ksut lain dh kn3?
haaaaahaaaahaaa~!
tp syg abg tuh da tung kot
ahaks! xleh ptong line laa
so kmi pn rpt2 cmtuh je la
skg ni pn cntct lm fb je
taun lps leh gak la shoping rya kt kl
taun ni sp je la..haha

psst : tetiba ja rndu kt dorg, tuh ar story nehh... agak mmbosankn kn? haha sorry guys!




ha ni larh dorg yg nana story tuh...
miss a lots!